sep

14

Wil je een parlofoon met camera en deuropener? Dan raden we je een videofoon aan, want eigenlijk is dat net hetzelfde. Het enige verschil is dat je bij een parlofoon enkel geluid hebt en bij een videofoon naast geluid ook beeld.

Een parlofoon waardoor je alleen kan praten maken ze eigenlijk niet meer. Het prijsverschil met een videofoon is immers te klein. Daarom levert Wolf Security enkel videofoons. We leggen je graag uit wat de voordelen ervan zijn en hoe we te werk gaan.

Een kleine waarschuwing: wie verder leest, zal geen parlofoon meer willen, omdat die beseft dat een videofoon zoveel beter is.

Een parlofoon, is dat niet met zo’n oude telefoonhoorn?

Bij een parlofoon denk je inderdaad meteen aan een oude telefoonhoorn. Je houdt de hoorn aan je oor, hoort wie er aan je deur staat en je kan met die persoon praten. Met een videofoon – die eigenlijk een parlofoon met camera en deuropener is – zie je ook wie er precies aan je bel trekt. Veilig en comfortabel dus, ook al omdat je je deur van op afstand kan openen.

Even een eerste zorg wegnemen. Is je deur of toegangspoort nog niet uitgerust met een elektrisch slot? Dan bouwen we dat er meteen in.

Wat is het verschil tussen een parlofoon en een videofoon?

Een parlofoon beschikt over de volgende basisfuncties:

  • Bel- of oproepsignaal
  • Spraak en terugspraak (luisteren en spreken)
  • Bedienen van een elektrisch deurslot (indien dat aanwezig is)

Een videofoon voegt daar nog het kijken aan toe. En bij een videofoon met geheugen krijg je er de opname van de bezoeker bij.

Waarom een parlofoon met camera en deuropener?

De voornaamste reden om jezelf een parlofoon aan te schaffen? Die ligt voor de hand. Een parlofoon met camera en deuropener is een veiligheids- en communicatiesysteem in één.

·       Je verhoogt de veiligheid en die van je naasten met factor vijf

Met een parlofoon met camera en deuropener kan je in alle veiligheid zien wie er aan je deur staat. Het is dan aan jou om te beslissen of je je deur al dan niet opendoet.

Heb je een camera met deuropener, dan hoef je je bovendien niet te verplaatsen om de bezoeker binnen te laten. Een simpele druk op een knop is voldoende om je deur te openen. Leuk als je een paar verdiepingen hoog woont.

·       Superhandig, efficiënt én zelfs een mooi communicatiemiddel

We hebben het hierboven al gezegd, je praat niet alleen op afstand met je bezoek, je ziet je bezoek ook meteen. En dat verbetert de communicatie. Je bezoekers verstaan je supergoed en ook jij hoort hen fantastisch. Communiceren op afstand ging nog nooit zo vlot en gebruiksvriendelijk.

Je kiest zelf welke parlofoon je nodig hebt uit het uitgebreide gamma. Ook als je slechthorend of slechtziend bent, mag je er zeker van zijn dat er voor jou een geschikte parlofoon op de markt is, ook als je al wat ouder bent. Je kan zelfs een parlofoon kiezen die perfect past bij je interieur.

·       Een kind kan ermee om

Je ziet wie er aanbelt, opent de deur en dat allemaal zonder dat je je zetel hoeft te verlaten. Leve de luiheid! En geef maar toe, wie is er een keer niet graag lui na een zware werkdag?

Zowel de deurbel als de intercom en het videoscherm zijn heel gemakkelijk om te gebruiken. Je gaat er heel intuïtief mee om.

Wolf Security plaatst enkel videofoons verbonden met je smartphone

Wolf Security plaatst sowieso enkel videofoons, dus een parlofoon met camera en deuropener. Onze videofoons hebben niet alleen een microfoon en luidspreker, maar ook een ingebouwde camera en een klein televisiescherm met haarscherp beeld. Hierdoor kan je je bezoeker niet alleen horen maar ook zien.

Sommige systemen slaan de beelden op waardoor alles nog veiliger wordt. Gebeurt er iets ongepasts, dan kan je de beelden altijd herbekijken. Die beelden gelden dan als bewijs.

Die camera is trouwens superhandig, want als er iemand belt, zie je meteen wie er aan de deur staat. Zie je dat het de postbode is, dan druk je op het knopje en de deur gaat open.

De kers op de taart? Je hoeft zelfs helemaal niet thuis te zijn, want je kan je videofoon ook verbinden met je smartphone. Je kan dus gewoon op je werk zitten terwijl er thuis iemand aan je deur belt, je kijkt wie het is, en kan zelfs van op afstand de deur openen.

Zo kan je diezelfde postbode vragen je bestelde pakje binnen te zetten. De camera die verbonden is aan het systeem, maakt een video-opname zodat je ziet wat er gebeurt. Welkom gemoedsrust.

Hoe moeilijk is het een videofoon aan te sluiten? En maken we veel vuil?

Een videofoon, of een parlofoon met camera en deuropener aansluiten is supergemakkelijk. Heb je een oude deurbel en zijn er twee draadjes aanwezig? Dan verbinden we de videofoon op die twee draadjes. Meer hebben we niet nodig om onze geavanceerde videofoons en parlofoons te laten werken.

Eerlijk? We hebben nog nooit een probleem gehad met de bestaande bedrading. We bouwen er gewoon op verder, doen niet aan kap- en breekwerk en brengen geen viezigheid in je huis.

Kunnen we je helpen aan een videofoon of parlofoon met camera en deuropener?

Dat doen we graag!

Neem contact met ons op en we bekijken wat we voor je kunnen betekenen.

Vraag je je af waarom je zou kiezen voor Wolf Security?

En weet je dat we altijd leuke promoties hebben rond Batibouw?

Naar overzicht