nov

12

Een nummerplaatcamera is in sommige branches niet meer weg te denken. Weet je wie er zeker een nummerplaatcamera nodig heeft? Tankstations. Die willen inderdaad heel graag weten welke dief nu weer is weggereden zonder te betalen. En dat lukt met zo’n camera.

Wat is dat nu precies, een nummerplaatcamera? Het woord zegt het zelf, dat is een camera waarmee elke nummerplaat herkenbaar wordt gefilmd. Uiteraard kunnen ook andere camera’s nummerplaten registreren, maar niet altijd even herkenbaar.

Vooral tankstations hebben een nummerplaatcamera nodig

Nummerplaatcamera’s worden inderdaad vooral gebruikt door tankstations. Als een wagen tankt en wegrijdt zonder te betalen, dan zijn ze immers “gesjost”, zoals ze dat zo mooi zeggen in het Vlaams. Als de eigenaar van een tankstation een nummerplaatcamera installeert, kan hij altijd achterhalen wie er is weggereden zonder te betalen. De politie gebruikt de beelden van de nummerplaatcamera dan om de dief te identificeren. Alles is wettelijk geregeld. Het tankstation krijgt weliswaar geen inzage in de gegevens en de databanken, maar de politie kan de dader wel opsporen.

En wees er maar zeker van dat die beelden dienen als bewijs.

Maar ook garagisten hebben een nummerplaatcamera nodig

Ook garagisten kunnen voordeel halen uit zo’n nummerplaatcamera. Want die levert hen veel tijdswinst op en heel wat minder administratieve beslommeringen. Om misdaden als vluchtmisdrijf en dergelijke tegen te gaan, zijn garages verplicht om een overzicht bij te houden van alle wagens die in de garage zijn binnengereden. En zeker van alle wagens die zich hebben aangemeld om schade te laten repareren.

Garagisten moeten dus alle wagens die de garage binnenrijden noteren in een logboek. Voor grote garages is dat een fluitje van een cent. Die hebben hun systemen en personeel om alles op te vangen en op te volgen. Voor kleinere garages betekent het bijhouden van dat logboek echter een serieuze extra.

Een van onze klanten heeft zo’n nummerplaatcamera geïnstalleerd

Een van onze klanten, een garagist, is zo slim geweest een nummerplaatcamera te installeren. Die scant de nummerplaat van elke auto die de garage binnenrijdt. Die nummerplaat wordt vervolgens automatisch ingevoerd in het logboek in de computer, samen met datumuur en foto erbij.

Voor de garagist is dit systeem ideaal. Hij verspilt geen tijd meer om al die nummerplaten eigenhandig in het logboek te noteren. Komt er controle van overheidswege langs – en wees er maar zeker van dat het er ooit van komt – dan zet hij gewoon zijn computer open en toont het logboek.

De garagist is volledig wettelijk in orde, bijna spelenderwijs.  Op de vraag of alle garagisten een nummerplaatcamera nodig hebben, zegt hij lachend en volmondig: “Zeker en vast, want er is niets dat handiger is!”

“Er is niets dat handiger is!”

Kostprijs van zo’n nummerplaatcamera?

Voor een goede 2.000 euro heb je er al een. En eigenlijk is dat geen geld als je berekent hoeveel werk zo’n camera je als garagist bespaart. Een nummerplaatcamera gaat zeker tien jaar mee.

We rekenen het vlug even voor je uit. Stel dat je één keer op de tien jaar controle krijgt, en je bent niet in orde met de registratie van de nummerplaten. Dan hangt je een fikse geldboete boven het hoofd. En die geldboete zal je een pak meer kosten dan wat je zou betalen voor een nummerplaatcamera. Tel dus uit je winst.

Onze tip aan garagisten: installeer zo’n nummerplaatcamera. Want het levert je geld op in plaats van dat het je geld kost.

Kan Wolf Security ook jou helpen?

Heb je vragen bij het bovenstaande? Heb jij een nummerplaatcamera nodig?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met het team van Wolf Security.

Dat kan trouwens ook per e-mail. We helpen je graag verder.

Ook geïnteresseerd in volgende blog?

Kan ik als digileek met een beveiligingssysteem werken?

 

© C’bon

Naar overzicht