mrt

21

Hoe verhoog ik de veiligheid binnen mijn onderneming of woning? Met een alarmsysteem natuurlijk. Een onderneming zal vooral inzetten op een alarmsysteem met een heleboel camera’s, zowel binnen als buiten. In een particuliere woning ligt dat iets anders. Daar installeer je doorgaans een alarmsysteem, met of zonder camera, dat signaleert wanneer er iemand binnenstapt in je woning die daar niets te maken heeft. En dat automatisch een alarm stuurt naar jou als eigenaar, de meldkamer en zelfs de politie.

Hoe verhoog ik deveiligheid binnen mijn onderneming? Een paar voorbeelden

Latenwe verwijzen naar een kledingzaak. Die beveilig je niet alleen met sensoren encamera’s, maar ook met een extra schermpje voor de kassierder. Op die manierkan zij zien of mensen iets onder hun kledij hebben meegegrist. Of denk aan eenbedrijf of een fabriek, waar het overdag volloopt met werknemers, maar waar ’savonds geen kat te zien is. Daar verloopt de beveiliging doorgaans met 50%camera’s binnen en evenveel camera’s buiten. Ook binnen in de fabriek of hetbedrijf zijn camera’s efficiënt. Soms kan een zaakvoerder aan de hand van eencamera zien wat er daadwerkelijk op de werkvloer gebeurt, en wat zijnwerknemers al dan niet aan het doen zijn. Maar vergis je niet. Camera’s hebbenniet altijd in de eerste plaats de bedoeling werknemers te bespioneren, tecontroleren en in de gaten te houden. Ze bieden ook mogelijkheden om bepaaldebedrijfsprocessen bij te sturen, ten voordele van de productiviteit. Ze tonennamelijk hoe bepaalde processen verlopen, en wat beter kan.

Machinebeveiliging istop!

Eenandere mogelijkheid is machinebeveiliging. In dat geval worden alleen demachines in werking gefilmd, niet de operatoren. Stel dat er iets fout loopt,dan kan je aan de hand van die camerabeelden heel duidelijk de vinger leggen opde oorzaak van de fout. Je ziet dan heel duidelijk wat er precies aan die enefoutieve handeling vooraf is gegaan. En dan kan je het proces bijsturen. Heb jegeen camera, dan herstel je gewoon de fout, maar niet altijd de oorzaak. Heb jeeen camera geïnstalleerd, dan is er nooit discussie.

Hoe verhoog ik deveiligheid binnen mijn onderneming?

Kunnen we je van dienst zijn bij het beantwoorden van deze vraag? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag op weg, hetzij met advies, hetzij met een daadwerkelijke installatie.

 

© C’bon

Naar overzicht