mrt

11

Je vraagt je af wat je het beste kiest? Een draadloos, bekabeld of hoogrisicoalarmsysteem? Sta ons toe je meteen gerust te stellen. Wat je ook kiest, je kiest altijd een goed exemplaar, want in feite bestaan er geen slechte alarmsystemen. Alle alarmsystemen die Wolf Security verkoopt, van het goedkoopste tot het duurste, zijn stuk voor stuk super.

Het maakt niet uit of je nu kiest voor een draadloos, bekabeld of hoogrisicoalarmsysteem. Wel belangrijk is dat je het juiste systeem op de juiste plaats gebruikt.

Ga je voor een draadloos, bekabeld of hoogrisicoalarmsysteem?

Soms zien we dat concurrenten een goedkoper systeem leveren dan wij. Die race to the bottom vinden we jammer. Niet alleen omdat we de verkoop niet kunnen realiseren, maar ook omdat de klant niet altijd gediend is met de goedkoopste oplossing. Wij bij Wolf Security leveren alleen dat alarmsysteem dat goed én juist is voor die bepaalde situatie.

Sommige andere aanbieders hebben daar helaas minder scrupules over en bieden goedkopere laagrisicoalarmsystemen aan. Ook als die niet passen in een specifieke situatie.

Wolf Security gaat daar niet in mee. Het ligt niet in onze bedoeling om louter te verkopen, verkopen, verkopen. Integendeel zelfs. We willen in de eerste plaats dat onze klant zich veilig voelt in zijn omgeving én uiteraard ook veilig is. En daar hoort het juiste alarmsysteem bij, of het nu een draadloos, bekabeld of hoogrisicosysteem is.

Welk is het juiste risiconiveau?

In een vorige blog hebben we al wat meer uitleg gegeven over de verschillende risiconiveaus. We herhalen hier graag de hoofdpunten. Woon je in een particuliere woning en wil je die beveiligen? Dan volstaat in negentig procent van de gevallen een laagrisicoalarmsysteem. Voor dit soort lage risico’s is een draadloos systeem perfect geschikt.

Zijn er extra risico’s? Woon je bijvoorbeeld in een chique huis dicht bij een grensgebied, of dicht bij primaire wegen zoals een autosnelweg? Heb je een dure, mooie, recente wagen voor de deur staan en spreid je dus een beetje rijkdom ten toon? Dan bevelen we een hoger risicoalarmsysteem aan, en dan zeker een bekabeld systeem. Houd hierbij in het achterhoofd dat homejackings meer en meer in opmars zijn.

Onze tip? Bespaar nooit op veiligheid. We verwijzen eventjes naar de recente bankroof in Antwerpen. Daar hebben ze wellicht bespaard op een trilsensor van ocharme 300 euro.

Draadloos of bekabeld?

Zowel een draadloos als bekabeld systeem is zeer veilig. We maken over het algemeen het volgende onderscheid:

  • Heb je het laagste risiconiveau 1? Dan volstaat een draadloos alarmsysteem.
  • Loop je het gemiddelde risiconiveau 2? Dan kies je het best voor een bekabeld systeem.
  • Heb je het hoogste risiconiveau 3? Dan installeer je het best een hoogrisicoalarmsysteem. Dat is het meest efficiënte systeem voor juweliers, banken, luxekledingzaken, chique villa’s in diefstalgevoelige gebieden aan de grens of aan primaire wegen. Bij die laatste gaat het niet in hoofdzaak om het beschermen van het bezit – alhoewel dat ook belangrijk is – maar vooral om de veiligheid van de inwoners.

Genoeg info over keuze tussen draadloos, bekabeld of hoogrisicoalarmsysteem?

Of heb je nog meer info nodig? Neem dan zeker contact met ons op! We helpen graag en vlug.

Ook geïnteresseerd in deze blog?

Hoe verhoog ik de veiligheid binnen mijn woning en mijn onderneming?

 

© C’bon

Naar overzicht