mrt

21

Hoe verhoog ik de veiligheid binnen mijn onderneming of woning? Met een alarmsysteem natuurlijk!

Een onderneming zal vooral inzetten op een alarmsysteem met een heleboel camera’s, zowel binnen als buiten. Camerabewaking is hier belangrijk.

In een particuliere woning ligt dat iets anders. Daar installeer je doorgaans een alarmsysteem, met of zonder camera, dat signaleert wanneer er iemand binnenstapt in je woning die daar niets te maken heeft. En dat automatisch een alarm stuurt naar jou als eigenaar, de meldkamer en zelfs de politie.

Hoe verhoog ik de veiligheid binnen mijn onderneming? Een paar voorbeelden

Laten we verwijzen naar een kledingzaak. Die beveilig je niet alleen met sensoren en camera’s, maar ook met een extra schermpje voor de kassierder. Op die manier kan zij zien of mensen iets onder hun kledij hebben mee gegrist. Wil je trouwens weten hoe je kassafraude aanpakt?

Of denk aan een bedrijf of een fabriek, waar het overdag volloopt met werknemers, maar waar ’s avonds geen kat te zien is. Daar verloopt de beveiliging doorgaans met 50% camera’s binnen en evenveel camera’s buiten.

Ook binnen in de fabriek of het bedrijf zijn camera’s efficiënt. Soms kan een zaakvoerder aan de hand van een camera zien wat er daadwerkelijk op de werkvloer gebeurt, en wat zijn werknemers al dan niet aan het doen zijn.

Maar vergis je niet. Camera’s hebben niet altijd in de eerste plaats de bedoeling werknemers te bespioneren, te controleren en in de gaten te houden. Ze bieden ook mogelijkheden om bepaalde bedrijfsprocessen bij te sturen, ten voordele van de productiviteit. Ze tonen namelijk hoe bepaalde processen verlopen en wat beter kan.

Machinebeveiliging is top!

Een andere mogelijkheid is machinebeveiliging. In dat geval worden alleen de machines in werking gefilmd, niet de operatoren.

Stel dat er iets fout loopt, dan kan je aan de hand van die camerabeelden heel duidelijk de vinger leggen op de oorzaak van de fout. Je ziet dan heel duidelijk wat er precies aan die ene foutieve handeling vooraf is gegaan. En dan kan je het proces bijsturen.

Heb je geen camera, dan herstel je gewoon de fout, maar niet altijd de oorzaak. Heb je een camera geïnstalleerd, dan is er nooit discussie.

Hoe verhoog ik de veiligheid binnen mijn onderneming?

Kunnen we je van dienst zijn bij het beantwoorden van deze vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Wolf Security helpt je graag op weg, hetzij met advies, hetzij met een daadwerkelijke installatie.

Ook geïnteresseerd in deze blog?

Wat kan ik doen tegen kassafraude?

 

© C’bon

Naar overzicht