aug

18

Het moet het toppunt van ergernis zijn. ‘s Ochtends vroeg bij het opstaan zien dat je woning, gebouw of pand ontsierd wordt door vandalisme, dat er graffiti gespoten is, bloembakken omgegooid, ramen ingegooid…. Of dat je auto een spiegel mist. Hoe vandalisme bestrijden?

Onze tip? Breng altijd de politie op de hoogte en ruim de schade zo snel mogelijk op, want vandalisme zet aan tot nog meer. Ook hier is het beter te voorkomen dan te genezen.

Hoe bescherm je je pand en je portemonnee tegen vandalenstreken? Met een bewakingscamera natuurlijk.

Voor het geld hoef je het zeker niet te laten want vandalisme en vooral het opruimen ervan kost je handenvol geld.

Vandalisme al eeuwen oud

De dikke Van Dale omschrijft vandalisme als het “het aanrichten van vernielingen” en “barbaarse vernielzucht”. Het woord gaat etymologisch terug op de Vandalen die driest te werk gingen omstreeks het jaar 430.

Nu, zoveel eeuwen verder, is vandalisme helaas nog steeds onder ons. Maar met behulp van camerabewaking kunnen we nu heel duidelijk zien wie voor die vandalenstreken verantwoordelijk is.

Vaak gaat het om jonge mensen die gewoon even willen tonen hoe stoer ze wel zijn. Voor hen is vandalisme niet meer dan een tijdverdrijf. Helaas kost het opruimen ervan stukken van mensen.

Hoe vandalisme bestrijden?

Gelukkig bestaan er een aantal mogelijkheden om vandalisme te bestrijden en te voorkomen. Je vindt ze hieronder opgesomd.

Bemoeilijk de toegang tot je woning

Door een hekken rond je terrein te plaatsen kunnen mensen met slechte bedoelingen niet in de buurt van je pand komen. Het helpt ook als je ervoor zorgt dat er geen:

  • losse voorwerpen of stenen op je terrein liggen,
  • bloempotten zijn om mee te gooien,
  • afvalcontainers staan die ze in brand kunnen steken.

Verlicht je omgeving en houd die overzichtelijk

Met een overzichtelijke omgeving bedoelen we dat je de bomen en struiken regelmatig snoeit zodat ze niet te hoog worden. Zo blijft alles en iedereen goed zichtbaar. Vaak is dat al voldoende om vandalen te stoppen hun ding te doen.

Bovendien is het nogal logisch dat vandalen niet onopgemerkt tot bij jouw pand kunnen komen als je de toegangswegen goed verlicht houdt. Een voorbijganger of je buurman kan ze zien en een seintje geven.

Let wel, eventuele hulp van je buren mag je niet overschatten, dat hebben we al duidelijk gemaakt in een vorige blog over de denkfouten die veel mensen maken.

Hoe vandalisme bestrijden? Installeer lampen met bewegingssensoren…

Dit is een heel efficiënte methode, want deze lampen schieten aan zodra ze een beweging registeren, en alleen dan. Ze branden dus geen gaten in je energiefactuur.

Wat ze wel doen is de vandalen schrik aanjagen. Opeens staan ze in het volle licht en ze slaan dan ook op de vlucht, evenwel zonder hun voorgenomen vandalenstreek in de praktijk te hebben gebracht. En is dat niet precies wat je wilt?

… of plaats bewakingscamera’s

Hoe vandalisme bestrijden? Dé beste beveiligingsoplossing tegen vandalen is het installeren van camerabewaking op duidelijk zichtbare plaatsen.

Die camera’s schrikken de vandalen zodanig af dat ze wel eventjes nadenken voordat ze zaken beginnen te vernielen. Gaan ze toch over tot vandalisme, dan filmen de bewakingscamera’s alles wat er gebeurt. Die camerabeelden kan je gebruiken als bewijslast, achteraf zijn ze een grote hulp bij het identificeren van de dader of daders.

Welke beveiliging tegen vandalisme kies je?

Heb je een antwoord gehad op de vraag ‘Hoe vandalisme bestrijden’?

We helpen je graag en dokteren de voor jou best mogelijke oplossing uit. Het scheelt je pakken geld, dat is alvast een feit, want je hoeft het vandalisme niet meer op te ruimen en die kosten te betalen.

Wolf Security biedt uiterst efficiënte en betaalbare bewakingscamera’s aan.

Neem gerust contact met ons, dat kan ook via de volgende stappen:

  1. Ga naar WolfSecurity.be
  2. Druk op Contact
  3. Vul je gegevens in
  4. Krijg bezoek van onze veiligheidsadviseur, die jou een voorstel op maat opmaakt
  5. Onze professionals beveiligen jouw eigendom volledig

Ook geïnteresseerd in deze blog?

Missie en visie van Wolf Security: hier staan we 100% voor!

 

© C’bon

Naar overzicht