feb

07

Om je woning te beveiligen bestaan er heel wat eenvoudige huis-en-tuinmiddeltjes. Helaas leveren die niet altijd op wat ze beloven: je woning beveiligen tegen inbraken. Lees er deze 5 domme denkfouten van huiseigenaars maar eens op na. Er is maar één efficiënt middel om je woning te beveiligen en dat is het installeren van een alarmsysteem. Hieronder beantwoorden we de vraag: Hoe je woning beveiligen? En hoe je woning beveiligen met huisdieren?

Hoe je woning beveiligen? Installeer een alarmsysteem met of zonder draad

In nieuwe of pas gerenoveerde woningen kiezen we vanuit esthetisch oogpunt dikwijls voor een alarmsysteem zonder draad. We raden dan een niet-bekabeld alarmsysteem aan dat werkt op wifi. De keuze is volledig aan jou. Voor de veiligheid hoef je het niet laten. Een alarmsysteem zonder draad is even goed en veilig als een bekabeld exemplaar.

Waar je wel rekening mee moet houden bij de keuze van een alarmsysteem is het volgende: heb je een huisdier, en zo ja, welk soort heb je dan? Kleine honden of katten zijn niet erg. In dat geval kies je een standaardalarmsysteem met bewegingsdetector. Alleen als je een huisdier hebt rondlopen dat meer dan 45 kilogram weegt, hoor je voor iets meer te kiezen. Hieronder wat extra uitleg.

Hoe je woning beveiligen met huisdieren < 45 kilo

Heb je geen huisdieren, of huisdieren die minder wegen dan 45 kilogram? Dan monteren we een bewegingsdetector in elke ruimte waar je je huis kan binnenkomen. Zo’n bakje is 10 cm hoog en we installeren het in de hoek van de kamer. Het bakje kijkt 90° rond en ziet dus wat er gebeurt in de volledige ruimte, zelfs 12 meter ver.

Het installeren van zo’n bewegingsdetector is de goedkoopste oplossing. Lopen je living en keuken ineen, dan volstaat dat ene bakje. Beweegt je hond of je kat, dan zal de bewegingsdetector dat niet interpreteren als een potentieel risicovolle en gevaarlijke beweging. Waarom niet? Omdat de waarde van detectie ingesteld staat vanaf 45 kilogram.

Hoe je woning beveiligen met huisdieren > 45 kilo

Heb je grote huisdieren die meer wegen dan 45 kilogram? Dan plaatsen we bewegingssensoren op alle ramen. Bedoeling is dat zij detecteren wanneer een raam wordt geopend. Nu kan je een raam openen op verschillende manieren: gewoon, geforceerd, of je kan het breken.

Wordt het raam gebroken, dan zit de sensor nog steeds op dezelfde plaats en geeft het geen alarm. We installeren daarom altijd een extra glasbreukdetector. Zodra die een glasbreuk constateert, gaat het alarm af.

Deze methode is iets duurder dan de vorige omdat je een bewegingssensor moet bevestigen op elk raam. Maar hij biedt wel extra beveiliging. Je kan het systeem aanzetten als je thuis bent, en ondertussen vrij rondlopen en gerust in de buurt van de ramen komen. Het enige wat je dan niet mag doen is de ramen openmaken. Maar dat geldt uiteraard ook voor dieven: niemand zal opgemerkt binnen geraken.

Extra camera mogelijk

Het is mogelijk een camera toe te voegen aan de bewegingsdetector. Handig om te zien wie of wat een beweging veroorzaakt. Het kan de kuisvrouw zijn, het kunnen je kinderen zijn… Met de app kan je dan op afstand het alarm uitschakelen.

Het mag raar klinken, maar een camera heeft een geruststellend effect. Stel dat je bij thuiskomst merkt dat er is ingebroken. Dat kan heel confronterend zijn. Camerabeelden helpen je om met die inbraak om te gaan omdat je echt ziet wat er is gebeurd. Heb je geen beelden, dan weet je helemaal niets en dat is allesbehalve een aangenaam gevoel.

Met camerabeelden doe je de inbraak niet ongedaan, maar je geeft het voorval toch beter een plaats en psychologisch is dat een groot voordeel. En je kan de beelden gebruiken als bewijs! Met een camera zie je trouwens dat de dief zich vlug uit de voeten maakt, door de luide sirene en door het feit dat zijn aanwezigheid opgemerkt is. Zonder alarmsysteem doet hij gewoon zijn ding.

Kunnen wij je helpen met het beveiligen van je woning?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij van Wolf Security snellen je graag te hulp.

Ook geïnteresseerd in deze blog?

Kan je camerabeelden gebruiken als bewijslast?

 

© C’bon

Naar overzicht