jan

25

Het koninklijk besluit van 25 april 2007 stelt het zwart op wit: het is wettelijk verplicht om je alarmsysteem jaarlijks te onderhouden. Als je wat technisch inzicht hebt kan je het onderhoud zelf doen. Maar je kan het jaarlijks onderhoud van je alarmsysteem ook overlaten aan een professionele installateur. Dat laatste is met voorsprong de beste optie.

In de eerste plaats kost dat jaarlijks onderhoud niet veel. Bovendien ziet een professionele installateur veel meer dan een particulier. Heb je een INCERT-gekeurde installatie? Dan is het voor de geldigheid van je certificaat vereist dat je een onderhoudscontract hebt bij een erkende installateur.

Wolf Security biedt zijn klanten trouwens een voordelige abonnementsformule aan onder de naam SuperService, misschien wel iets voor jou?

Waarom het jaarlijks onderhoud van je alarmsysteem overlaten aan je installateur?

Als eigenaar of gebruiker kan je het jaarlijks onderhoud van je alarmsysteem uiteraard zelf doen. Maar we raden je aan dat over te laten aan je installateur. Waarom?

1.      Een jaarlijks onderhoud van je alarmsysteem kost niet veel

Het prijskaartje schommelt rond de 100 euro voor particulieren, vervoerskosten inbegrepen. Zeg nu zelf, toch geen geld voor een goede en continue beveiliging en bescherming.

2.      Een installateur merkt het kleinste detail op

Werken met alarmsystemen, het zit in de vingers van een installateur als Wolf Security. Zodra we binnenkomen zien we wat we moeten aanpassen en bijsturen om de veiligheid te verhogen. Soms gaat het inderdaad maar om een detail. Maar het zou toch jammer zijn dat je alarmsysteem niet functioneert omwille van een klein detail dat jij zelf niet hebt opgemerkt.

Voorbeeld van zo’n “detail”

Onlangs deden we het jaarlijks onderhoud van het alarmsysteem van een fietshersteller. We waren nog maar in de fietsenzaak binnen en stelden al vast dat een van de fietsen die aan het plafond hing, de bewegingssensor hinderde. Hadden we dat niet gezien, en was er een inbraak geweest, dan was het alarm niet in actie geschoten. Waarom? Omdat de sensor de beweging gewoon niet zag doordat er een obstakel voorhing.

Wat doet een installateur tijdens het jaarlijks onderhoud van je alarmsysteem?

Als iemand probeert in te breken, zorgen we ervoor dat:

  • de sensoren hun werk doen,
  • de inbreker wordt gedetecteerd,
  • het alarm werkt,
  • de sirenes loeien,
  • de politie wordt gewaarschuwd.

Om dat alles te bereiken controleren we het alarmsysteem technisch en zorgen we ervoor dat er geen valse alarmen zijn. Als je alarmsysteem jaarlijks een goed onderhoud krijgt – wat trouwens wettelijk verplicht is– mag je er zeker van zijn dat er geen valse alarm optreden. En gelukkig maar, want die zijn verre van aangenaam. Heb je regelmatig een vals alarm, dan kan je bovendien je alarmsysteem niet meer vertrouwen. Stel dat er echt wordt ingebroken en dat je denkt: “Het zal wel weer een vals alarm zijn.” Je zal het maar meemaken. Een jaarlijks onderhoud van je alarmsysteem is zo belangrijk.

Maak gebruik van onze SuperService

Voor de klanten van Wolf Security hebben we een onweerstaanbaar aanbod in de vorm van een abonnementsformule: we hebben het de naam SuperService gegeven. Voor de vaste prijs van amper 40 euro per maand garanderen we je een onbeperkt gebruik zonder zorgen. Naast een jaarlijks onderhoud van je alarmsysteem en zoveel andere voordelen krijg je levenslange garantie op je alarmsysteem. Als tijdens een onderhoud duidelijk wordt dat er iets fout loopt, dan lossen we alles gratis op. Als een detector bijvoorbeeld soms wel en soms niet reageert, krijg je een volledig nieuw toestel, installatie inbegrepen. Een detector hoort immers altijd te reageren.

Is onze SuperService iets voor jou? Neem dan meteen contact met ons op, via de website of via e-mail.

Ook geïnteresseerd in deze blog?

Kan je camerabeelden gebruiken als bewijslast?

 

© C’bon

Naar overzicht