aug

31

Bereken de te verwachten total cost of ownership (TCO) van uw camerabewaking.
Wat mogen we verwachten in geval van defect of slijtage:

Harde schijf

Verwachte levensduur 5 jaar. ~€156-282 + 30 min werk
Tip: zorg ervoor dat uw opnamesysteem in een technische ruimte staat waar geen beweging is. Zet deze nietop een bureau, dit zal de levensduur van de schijf drastisch verkorten.

Voeding opnamesysteem

Verwachte levensduur 5 jaar, gemiddelde kostprijs ~€200 + 60 min werk
Tip: Gebruik géén low cost voeding! Deze filteren de stroompieken niet efficiënt, waardoor u het risico loopt dat alle onderdelen in de volledige installatie defect raken.

Defecte camera

Meestvoorkomende oorzaak van een uitvallende camera is vocht in de aansluiting. Dit kunnen wij ter plaatse herstellen. ~45min per camera.
Omdat de evolutie in de camera wereld zo snel gaat, is het in geval van defect vaak aan te raden om de defecte camera te vervangen door een exemplaar van de nieuwste generatie ~€275,- . U kan deze ook vervangen door hetzelfde of een gelijkaardig model, de beeldkwaliteit blijft dan dezelfde, de prijs zal iets lager liggen ~€150,- .

Veranderen van modem / netwerk / internet provider

Geen defect, maar toch veel voorkomend is dat de klant een aanpassing uitvoert op het netwerk. De configuratie van de poorten zit in de modem opgeslagen. Indien de modem vervangen wordt moet deze opnieuw ingesteld worden. Bij het upgrade van een modem bij dezelfde provider kan dit meestal op afstand, ~30 min werk. Indien er drastische aanpassingen aan het netwerk gebeurd zijn, bvb extra draadloze zenders die niet of fout geconfigureerd zijn, dan kan dit enkel ter plaatse. ~30/240 min werk.

*Deze lijst is niet limitatief. De prijzen zijn niet bindend, en houden ook enkel rekening met de systemen aangeboden & geplaatst door Haeck Beveiliging / Wolf Security

Ook geïnteresseerd in deze blog?

5 domme denkfouten van huiseigenaars. Maak jij ze ook?

 

Naar overzicht