mei

09

Veel mensen hebben er geen idee van wat er bij de installatie van een camera komt kijken. Veel van hen stellen zich voor dat er overal kabels getrokken worden, van buiten naar binnen, dwars door kamers en door de muren heen. Die kijken daar uiteraard tegen op, want misschien is hun woning net gerenoveerd, of net geschilderd. En dan zeggen ze: “Bedankt, maar toch maar niet. We gaan niet opnieuw beginnen!” Maar daar is totaal geen reden toe. Zijn de kabels van een camera zichtbaar?

Het korte en bondige antwoord van Wolf Security luidt: helemaal niet.

Zijn de kabels van een camera zichtbaar?

Stel je je de vraag of de kabels van een camera zichtbaar zijn? Dan kan je gerust zijn, want in de meeste gevallen zijn ze dat niet. Met het aantal kabels in huis bij camerabewaking valt het supergoed mee. Dat is althans het geval als Wolf Security de installatie op zich neemt.

“Je kan er niet aan ontsnappen, installeer je een camera, dan heb te maken met kabels, maar die proberen we zoveel mogelijk te beperken. Bij het installeren van de camera’s trekken we de kabels altijd zo onzichtbaar en creatief mogelijk,” zegt zaakvoerder Niels Haeck.

“Dikwijls plaatsen we een camera op de garage om de voorgevel van het huis te filmen. Meestal liggen daar al kabels, of is er ruimte om een extra kabel te leggen. Op die manier is al meteen de voorkant van je woning beveiligd, zonder extra kabels.”

“Hetzelfde geldt voor de achterkant,” legt Niels uit. “De ene woning is de andere niet, maar meestal geraken we via de wasruimte, een vide of vals plafond aan de andere kant om ook daar een camera te installeren. Dikwijls zit de kabel dan netjes weggestopt in het valse plafond. De klant heeft er geen last van. We trekken kabels, maar de klant ziet ze niet”, lacht Niels.

Hoe verloopt het trekken van een kabel?

“Is er een vals plafond waarachter we de kabels kunnen wegsteken, dan maken we dat plafond nooit open. We maken met andere woorden niets stuk. Wat we wel doen is de lamp losdraaien, de 5 mm dikke kabels door het gaatje van de lamp trekken, en vervolgens de lamp er weer indraaien,” legt Niels uit. “We doen alles zo esthetisch mogelijk.”

“Ook het volgende komt regelmatig voor. Stel dat een klant beschikt over een pracht van een woonkamer. Als we merken dat ons het niet zal lukken om daar een kabel te trekken zonder zaken stuk te maken, dan zeggen we altijd heel duidelijk: “Sorry, maar hier beginnen we niet aan.” In zo’n geval raden we dan altijd een draadloos alarmsysteem aan. Als het gaat om risiconiveau 1 of 2 dan is een draadloos systeem een zeer goede optie. In elk geval leggen we in een mooie living geen kabel op de muur, no way, dat laat onze beroepseer dat niet toe”, verzekert Niels.

Conclusie: de kabels van een camera zie je niet

Zijn de kabels van een camera zichtbaar? Wij van Wolf Security doen er alleszins alles aan om de kabels onzichtbaar te maken. Onze techniekers lossen alles zo goed, creatief en mooi mogelijk op en onze afwerking is altijd pico bello.

Tijdens de werken maken we soms wel wat vuil, maar achteraf ruimen we alles op. Bij ons zijn er niet veel kabels en zeker geen zichtbare kabels bij het installeren van een camera.

Installeren we ook camerabewaking bij jou? Neem gerust contact met ons op.

Ook geïnteresseerd in deze blog?

Tips bij het kopen van een professioneel alarmsysteem

 

© C’bon

Naar overzicht