Proficiat, je kan meteen beginnen!
Zoniet: Installeer en configureer SmartEasy

Maak hieronder uw selectie!

1. Live-beelden bekijken

1.1

Om Live-beelden te bekijken opent u eerst Smart PSS door op het pictogram
op het bureaublad te klikken.

1.2

Klik vervolgens op Live-View

1.3

Druk vervolgens aan de rechterkant
op het kleine + teken voor Default Group

1.4

Dubbelklik dan op het opnamesysteem. In ons geval
noemt deze “Demo”. Meestal is dit uw
familienaam, of naam van uw bedrijf.

1.5

Nu komen alle live-beelden tevoorschijn.

1.6

Dubbelklik op het beeld van één camera om de beelden in het groot te zien.

1.7

Rechtsboven heb je enkele functietoetsen.

1.8

De iconen – in volgorde van links naar rechts – krijgen deze betekenis:
Local Record: Het beeld die je nu ziet opnemen op de computer. 1x drukken om te starten, nogmaals drukken om terug te stoppen.
Snapshot: Het stilstaand beeld die je nu ziet opslaan op de computer
Audio: Indien de camera voorzien is van een microfoon kan u hier het luisteren activeren.
Audio Talk: Indien de camera voorzien is van een luidspreker kan u hier het spreken activeren.
Instant-Playback: Onmiddellijk 5minuten terugkijken.
Zoom-in: Hiermee kan u het beeld dichter halen.
Close video: Hiermee zet u de live-weergave van deze camera uit.

1.9

Inzoomen: Druk bovenaan op de zoom-knop, en trek een kader rond het voorwerp die je dichter wil bekijken.

1.10

Nu krijg je het ingezoomd beeld. Hoe hoger de resolutie (hoe meer megapixel) hoe dichter u het beeld kan zoomen. Om terug uit te zoomen klik nogmaals op de zoom-knop rechtsboven. Of gebruik het rolletje op uw muis om terug te gaan.

2. Opgenomen beelden bekijken

2.1

Druk op HOME PAGE, en daarna op PLAYBACK

2.2

Nu kan je aan de rechterkant op + drukken bij Default Group, op + bij uw opnamesysteem, en kies vervolgens de camera waarvan u de opgenomen beelden wenst te bekijken. We beginnen met één camera. (Info meerdere camera’s op stap 14)

2.3

Kies nu onderaan de datum & tijd die je wenst te bekijken.
Je kan maximum 1 dag bekijken.
Eerst stellen we From in (vanaf)
We drukken daarom op het pijltje naast From:

2.4

We selecteren eerst de dag. Hier bijvoorbeeld de 15de, en vervolgens het uur. Hier nemen we 17uur. Druk dan op OK.

2.5

Een eindtijdstip invullen mag, maar hoeft niet. Het systeem vult dit automatisch in 24u in de toekomst. Druk nu op de Play-toets

2.6

Nu zien we de beelden afspelen van de 15de vanaf 17u. Afhankelijk van de instellingen zullen de stukken zonder beweging worden overgeslagen.

2.7

Hier kan je terug dubbelklikken op het beeld van de camera om deze op volledig scherm te brengen.

2.8

Rechtsboven vindt je 3 knopjes terug

2.9

Met deze 3 knopjes kan je van links naar rechts het volgende:
Snapshot: Stilstaand beeld opslaan
Zoom in: beeld dichter halen
Close video: dit beeld sluiten.

2.10

Inzoomen:
Druk op de knop inzoomen, en trek een kader rond het voorwerp die je dichter wil halen.

2.11

Nu krijg je het ingezoomde beeld. Om terug uit te zoomen klik nogmaals op de zoom-knop rechtsboven. Of gebruik het rolletje op uw muis om terug te gaan.

2.12

De tijdsbalk: Onderaan krijg je de tijdsbalk, hier zie je alle uren die het systeem heeft opgenomen. Indien je snel in de tijd wil springen kan je hier op het gewenste uur klikken. Het beeld volgt onmiddellijk het uur die je aangeklikt hebt.

2.13

Om het beeld sneller te laten spelen druk je op de knop 1X. Met de schuiver kan u het beeld sneller en trager laten afspelen. De maximum snelheid waarmee dit kan is gelimiteerd door de snelheid van uw internet. Zit je op het lokaal netwerk dan is dit niet gelimiteerd.

2.14

Indien je meerdere camera’s had geselecteerd in stap 2, kan je deze simultaan laten afspelen door op Play te drukken, en vervolgens op deze knop (afbeelding). Camera’s waar er geen beweging is zullen ook geen beeld tonen.

3. Opgenomen beelden opslaan

3.1

Gebruik de stappen uit 2 om de opgenomen beelden te zoeken.
Ga naar het beginpunt van de gewenste opname. Druk rechtsonder op de knop met de schaar

3.2

Gebruik de vorige stappen om de opgenomen beelden te zoeken.
Ga naar het beginpunt. Druk rechtsonder op de knop met de schaar.Ga nu naar het eindpunt van de beelden die je wenst op te nemen, en druk nogmaals op de schaar.

3.3

Nu krijg je een popup. Kies hier waar je de beelden wenst op te slaan, en druk vervolgens op OK. Wij zullen in dit voorbeeld de knop Browse gebruiken om het beeld in een map op ons bureaublad op te slaan.

3.4

Selecteer Bureaublad, rechtermuisknop op het lege vlak, Nieuw, Map. Geef de map een naam, druk op enter.

3.5

Selecteer dan de map, en druk onderaan op Map selecteren.

3.6

Druk op OK

3.7

Indien je onderstaande foutmelding krijgt, kan je deze negeren en op OK drukken.

3.8

Nu zie je de vooruitgang van het opslaan van de beelden. Afhankelijk van de duur van de beelden kan dit een tijdje duren.