Proficiat, je kan meteen beginnen!
Zoniet: Installeer en configureer SmartEasy

Index

Maak uw selectie

1.1

Wolf Security

Om Live-beelden te bekijken opent u eerst Smart PSS door op het pictogram
op het bureaublad te klikken.

Tip: Meestal is de software
automatisch ingesteld dat je
onmiddellijk live-beeld te zien krijgt.
Ga dan naar stap 4. Indien niet kan u
onderstaande stappen volgen

Wolf Security

Klik vervolgens op Live-View

1.2

Wolf Security

Druk vervolgens aan de rechterkant
op het kleine + teken voor Default Group

1.3

Wolf Security

Dubbelklik dan op het opnamesysteem. In ons geval
noemt deze “Demo”. Meestal is dit uw
familienaam, of naam van uw bedrijf.

1.4

Wolf Security

Nu komen alle live-beelden tevoorschijn.

Tip: Bent u verbonden op
afstand, dan kan het
interessant zijn om de
beelden op Sub-stream te
openen. De beelden zullen
dan vlotter spelen, en de
internetverbinding zal
minder belast worden.
Hiervoor klikt u met de
rechtermuisknop op uw
opnamesysteem, vervolgens
op Sub Stream

Wolf Security

Het inzoomen zal mogelijks
van lagere kwaliteit zijn in
deze modus.

Wolf Security

Dubbelklik op het beeld van één camera om de beelden in het groot te zien.

Wolf Security

Rechtsboven heb je enkele functietoetsen.

Wolf Security

De iconen – in volgorde van links naar rechts – krijgen deze betekenis:

Local Record: Het beeld die je nu ziet opnemen op de computer. 1x drukken
om te starten, nogmaals drukken om terug te stoppen.
Snapshot: Het stilstaand beeld die je nu ziet opslaan op de computer
Audio: Indien de camera voorzien is van een microfoon kan u hier het luisteren
activeren.
Audio Talk: Indien de camera voorzien is van een luidspreker kan u hier het
spreken activeren.
Instant-Playback: Onmiddellijk 5minuten terugkijken.
Zoom-in: Hiermee kan u het beeld dichter halen.
Close video: Hiermee zet u de live-weergave van deze camera uit.

Wolf Security

Inzoomen: Druk bovenaan op de zoom-knop, en trek een kader rond het voorwerp die je dichter wil bekijken.

Wolf Security

Nu krijg je het ingezoomd beeld. Hoe hoger de resolutie (hoe meer megapixel)
hoe dichter u het beeld kan zoomen.

Om terug uit te zoomen klik nogmaals op de zoom-knop rechtsboven.
Of gebruik het rolletje op uw muis om terug te gaan.

2.1

Wolf Security

Druk op HOME PAGE, en daarna op PLAYBACK

2.2

Wolf Security

Nu kan je aan de rechterkant op + drukken bij Default Group, op + bij uw opnamesysteem, en kies vervolgens de camera waarvan u de opgenomen beelden wenst te bekijken. We beginnen met één camera. (Info meerdere camera’s op stap 14)

2.3

Wolf Security

Kies nu onderaan de datum & tijd die je wenst te bekijken.
Je kan maximum 1 dag bekijken.
Eerst stellen we From in (vanaf)
We drukken daarom op het pijltje naast From:

2.4

Wolf Security

We selecteren eerst de dag. Hier bijvoorbeeld de 15de, en vervolgens het uur. Hier nemen we 17uur. Druk dan op OK.

2.5

Wolf Security

Een eindtijdstip invullen mag, maar hoeft niet. Het systeem vult dit
automatisch in 24u in de toekomst.

Druk nu op de Play-toets

2.6

Wolf Security

Nu zien we de beelden afspelen van de 15de vanaf 17u. Afhankelijk van de instellingen zullen de stukken zonder beweging worden overgeslagen.

2.7

Wolf Security

Hier kan je terug dubbelklikken op het beeld van de camera om deze op volledig scherm te brengen.

2.8

Wolf Security

Rechtsboven vindt je 3 knopjes terug

2.9

Wolf Security

Met deze 3 knopjes kan je van links naar rechts het volgende:

Snapshot: Stilstaand beeld opslaan
Zoom in: beeld dichter halen
Close video: dit beeld sluiten.

2.10

Wolf Security

Inzoomen:
Druk op de knop inzoomen, en trek een kader rond het voorwerp die je dichter wil halen.

2.10

Wolf Security

Inzoomen:
Druk op de knop inzoomen, en trek een kader rond het voorwerp die je dichter wil halen.

2.11

Wolf Security

Nu krijg je het ingezoomde beeld.

Om terug uit te zoomen klik nogmaals op de zoom-knop rechtsboven. Of gebruik het rolletje op uw muis om terug te gaan.

2.12

Wolf Security

De tijdsbalk:
Onderaan krijg je de tijdsbalk, hier zie je alle uren die het systeem heeft opgenomen. Indien je snel in de tijd wil springen kan je hier op het gewenste uur klikken. Het beeld volgt onmiddellijk het uur die je aangeklikt hebt.

2.13

Wolf Security

Om het beeld sneller te laten spelen druk je op de knop 1X. Met de schuiver kan u het beeld sneller en trager laten afspelen. De maximum snelheid waarmee dit kan is gelimiteerd door de snelheid van uw internet. Zit je op het lokaal netwerk dan is dit niet gelimiteerd.

2.14

Wolf Security

Indien je meerdere camera’s had geselecteerd in stap 2, kan je deze simultaan laten afspelen door op Play te drukken, en vervolgens op deze knop (afbeelding).

Camera’s waar er geen beweging is zullen ook geen beeld tonen.

3.1

Wolf Security

Gebruik de stappen uit 2 om de opgenomen beelden te zoeken.
Ga naar het beginpunt van de gewenste opname.

Druk rechtsonder op de knop met de schaar

3.1

Wolf Security

Gebruik de vorige stappen om de opgenomen beelden te zoeken.
Ga naar het beginpunt.

Druk rechtsonder op de knop met de schaar

Ga nu naar het eindpunt van de beelden die je wenst op te nemen, en druk nogmaals op de schaar.

3.2

Wolf Security

Nu krijg je een popup. Kies hier waar je de beelden wenst op te slaan, en druk vervolgens op OK. Wij zullen in dit voorbeeld de knop Browse gebruiken om het beeld in een map op ons bureaublad op te slaan.

Wolf Security

Selecteer Bureaublad, rechtermuisknop op het lege vlak, Nieuw, Map

Wolf Security

Geef de map een naam, druk op enter.

Wolf Security

Selecteer dan de map, en druk onderaan op Map selecteren.

Wolf Security

Druk op OK

Wolf Security

Indien je onderstaande foutmelding krijgt, kan je deze negeren en op OK drukken.

Wolf Security

Nu zie je de vooruitgang van het opslaan van de beelden. Afhankelijk van de
duur van de beelden kan dit een tijdje duren.

Tip: Het is aangeraden om altijd het juiste tijdstip van het incident te kiezen met enkele minuten reserve. Niet enkele uren.

Bijvoorbeeld: een incident van 12u tot 12u03, dan kan je de beelden van 11u58 tot 12u05 nemen, dan is alle relevante informatie aanwezig en zal de back-up snel verlopen, en de bestanden zullen makkelijk door te sturen zijn via e-mail. Indien je voor hetzelfde incitent de beelden van 11 tot 13u back-upt, zal dit niet alleen zeer lang duren, maar ook moeilijk worden om deze beelden door te sturen naar iemand anders (politie bvb).