Programma al geïnstalleerd?

Proficiat, je kan meteen beginnen!
Zoniet: Installeer en configureer SmartEasy

Maak hieronder uw selectie!

1. Live-beelden bekijken

1.1

Om Live-beelden te bekijken opent u eerst DSS Client door op het pictogram op het bureaublad te klikken.

1.2

Druk op Live View

1.3

Dubbelklik hier op de vestiging waarvan je de beelden wil zien.
-> Voila, alle beelden gaan open!
(Wazige beelden in de handleiding voor privacy)

1.4

Dubbelklik op het beeld van één camera om de beelden in het groot te zien.
(Wazige beelden in de handleiding voor privacy)

1.5

Rechtsboven heb je enkele functietoetsen.

1.6

Van links naar rechts:
Instant playback: Ga met deze camera onmiddellijk in playback
Audio: Als de camera uitgerust is met een microfoon kan je deze hier activeren.
Intercom: Als de camera uitgerust is met een luidspreker kan je met deze knop een boodschap spreken door de camera
Local Record: Gebeurt er iets die moet opgenomen worden? Met deze knop worden de bewegende beelden onmiddellijk vastgelegd.
Snapshot: Zelfde als hierboven, maar dan een stilstaand beeld
Zoom in: Druk op deze knop, en trek een vierkant kotje rond het beeld die je dichter wil halen
Close: beeld sluiten

1.7

Inzoomen: Druk bovenaan op de zoom-knop, en trek een kader rond het voorwerp die je dichter wil bekijken.
Nu krijg je het ingezoomd beeld. Hoe hoger de resolutie (hoe meer megapixel) hoe dichter u het beeld kan zoomen. Om terug uit te zoomen klik nogmaals op de zoom-knop rechtsboven. Of gebruik het rolletje op uw muis om terug te gaan.

2. Opgenomen beelden bekijken

2.1

Druk op de + knop

2.2

Druk op record playback

2.3

(Optioneel)
Voor snellere playback-beelden, of als je een trage internet verbinding hebt, stop de live-beelden door op het kleine x-knopje te drukken bij live-view.

2.4

1. Druk op het pijltje naast de vestiging (NIET op het hokje!)
  2. Kies de camera die je nodig hebt (één camera is makkelijker)
  3. Kies de datum/tijd die je nodig hebt. Standaard staat het tijdstip altijd op “vandaag”
  4. Kies “Record direct to recorder”
  5. Druk op Search
    -> De beelden beginnen te spelen

2.5

De balk onderaan kan je nu verschuiven om te zoeken in je gekozen tijdvlak.

2.6

Dubbelklik op het beeld voor volledig scherm.

2.7

Rechtsboven vindt je 5 knopjes terug.
Van links naar rechts:
Local Record: Gebeurt er iets die moet opgenomen worden? Met deze knop worden de bewegende beelden onmiddellijk vastgelegd.
Snapshot: Zelfde als hierboven, maar dan een stilstaand beeld
Zoom in: Druk op deze knop, en trek een vierkant kotje rond het beeld die je dichter wil halen
Record tagging: Markeer een belangrijk punt in de opname. Hier kan je later makkelijk naar terug zoeken
Close: Beeld sluiten

2.8

Inzoomen:
Druk op de knop inzoomen, en trek een kader rond het voorwerp die je dichter wil halen.

2.9

Nu krijg je het ingezoomde beeld. Om terug uit te zoomen klik nogmaals op de zoom-knop rechtsboven. Of gebruik het rolletje op uw muis om terug te gaan.

3. Opgenomen beelden opslaan

3.1

Als je de juiste beelden gebruikt hebt die je wil opslaan, druk onderaan op de schaar

3.2

Klik op de tijdslijn op het begin en het eindtijdstip waarvan je de beelden nodig hebt.

3.3

Nu krijg je een de samenvatting van de uren die je gekozen hebt.

Druk op oké

3.4

Download is bezig, even geduld.

3.5

Als de download klaar is krijg je een pop-up, hier kan je de map van het bestand openen.

3.6

Pop-up gemist? Druk op Downloaded om een lijst met de bestanden te zien.
Hier kan je ook nog eens de map openen

3.7

Het DAV bestand kan je afspelen met SmartPlayer
Of omzetten in een gewoon bestand met ConvertTool
Meer info over ConvertTool in Stap4 bovenaan deze pagina

4. Bestand converteren

4.1

Download en open ConvertTool
Druk op New Task, daarna op ADD

4.2

Selecteer het bestand die je wil converteren, en druk op Open

4.3

1. Selecteer de map waar je het bestand wil plaatsen bij “Change Directory”
2. Zet dit op “Standard MP4 Format”
3. Druk op “Start Conversion”

4.4

Wacht tot het converteren voltooid is, druk daarna op de knop “Directory”

Hier kan je het geconverteerde bestand terugvinden.
Dit bestand kan je met de meeste programma’s afspelen.

Niet gevonden wat je zocht?

Wij bieden directe ondersteuning aan op 3 manieren.