mei

25

Ben je juwelier, bank, luxewinkel, kantoor … en wil je een professioneel alarmsysteem kopen? Waarop moet je dan letten? Dé belangrijkste tip die we je kunnen geven: ga zeker in zee met een professionele installateur die beschikt over een INCERT-certificaat, iemand die dus de INCERT-voorschriften van a tot z toepast. Want alleen zo ben je er zeker van dat alles 100% correct wordt uitgevoerd.

Wat is het INCERT-certificaat?

Om het INCERT-certificaat te verkrijgen moet je een allesomvattende en moeilijke opleiding volgen. Maar elke beveiliger die alarmsystemen installeert en zijn werk 100% professioneel wil uitvoeren, zal ervoor zorgen dat hij over dat certificaat beschikt. Een elektricien kan ook een alarmsysteem installeren, maar die zal dat maar heel sporadisch doen. Nu is er uiteraard een verschil tussen iemand die honderd alarmsystemen per jaar installeert, en iemand die dat maar vier keer per jaar doet. Let wel, een installateur moet niet verplicht beschikken over een INCERT-certificaat, maar een installateur die dat keurmerk heeft, doet het sowieso beter en is 100% te vertrouwen.

Wil je een professioneel alarmsysteem kopen?

Ga dan in zee met een installateur die een INCERT-certificaat in zijn bezit heeft. Dat certificaat is weliswaar niet verplicht, maar wordt wel aanvaard door alle verzekeringen. In de INCERT-reglementering staan de voorschriften die je moet volgen om een alarminstallatie te installeren zoals het hoort. Laat je een professioneel alarmsysteem plaatsen door een INCERT-gecertifieerd beveiliger, dan heb je gegarandeerd een goede keuze gemaakt. INCERT is een waar kwaliteitslabel geworden op het vlak van bescherming van woningen tegen diefstal. Het certificaat wordt enkel toegekend aan installateurs die:

  • vakmanschap garanderen,
  • beantwoorden aan zeer strenge professionele eisen,
  • enkel kwaliteitsvolle beveiligingsinstallaties gebruiken.

Waar houdt de INCERT-keuring zoal rekening mee?

De INCERT-regels schrijven voor welke soort beveiliging je mag plaatsen per risiconiveau.

  • Het alarmsysteem voor risiconiveau 1 mag volledig draadloos zijn.
  • Voor risiconiveau twee mag je alarmsysteem slechts gedeeltelijk draadloos zijn, de detectoren mogen draadloos zijn, maar de klavieren en sirenes zijn verplicht bekabeld.
  • Een bekabeld systeem én een dubbele beveiliging – zowel de perimeter als het volume – zijn vereist voor risiconiveau 3.

In vorige blogs hebben we het al uitgebreid gehad over de verschillende risiconiveaus.

Onze tip?

Wil je een professioneel alarmsysteem kopen? Doe dan een beroep op een professionele beveiliger die over het INCERT-certificaat beschikt. Wolf Security heeft dat certificaat trouwens in zijn bezit. Misschien een tip om een beroep op ons te doen? Neem gerust contact met ons op als we je kunnen helpen!

 

© C’bon

Naar overzicht