dec

12

Toen ik in de beveiligingssector begon, deed ik het nog onder mijn eigen naam, Haeck Beveiliging. Na verloop van tijd kreeg mijn bedrijf de naam ‘Wolf Security’.

Van in het begin liep ik rond met mijn setje zelfgemaakte speelkaarten. Ik heb ze nog altijd in mijn bezit. Je ziet het aan de vuile randen en de vieze kleur dat ze al een tijdje meegaan. Hoe oud ze ook zijn, ik haal ze nog steeds regelmatig uit mijn broekzak om potentiële klanten op een ludieke, speelse manier een duidelijk antwoord te geven als ze me vragen: “Waarom heb ik een alarmsysteem nodig?”

Geniet even met me mee van de antwoorden. Hier komen er een aantal aan.

Heb ik een alarmsysteem nodig als ik een veranda heb?

Een mooie veranda is een must op een zalig warme lenteavond. Jarenlang heb je er al over gepalaverd, en uiteindelijk heb je besloten ervoor te gaan, voor zo’n extra zonnige ruimte. Voor 20.000 euro heb je al een mooi exemplaar te pakken. Maar pas toch maar op met die lage daken! Een dief klimt met gemak boven op het dak van je veranda en breekt zo ongestoord en moeiteloos in op de eerste verdieping.

Dus, heb ik een alarmsysteem nodig? Ja! En dat hoeft je echt niet veel te kosten. Voor amper 45 euro heb je al een raamsensor die al het beveiligingswerk doet.

Een raam is trouwens de beste plaats om je woning te beveiligen. Want als je weggaat, doe je toch de ramen dicht? Het alarmsysteem detecteert een inbreker zodra hij de woning binnenkomt. Let even op de prijs: je beschermt je bezittingen met een raamsensor van 45 euro.

Heb ik een alarmsysteem nodig als ik een elektrische poort met afstandsbediening heb?

Je plaatst een elektrische poort. Voor 2.500 euro heb je al een goed en stevig exemplaar te pakken. Je bent tevreden, want nu kunnen de dieven niet meer binnen. Maar dan wordt je handtas gestolen met daarin al je gegevens, je adres, de afstandsbediening van je elektrische poort. Vergeet trouwens niet dat er veel mensen zijn die eenzelfde elektrische poort hebben, allemaal te openen met zo’n gemakkelijke afstandsbediening.

Dus, heb ik een alarmsysteem nodig in dat geval? Ja, dat heb je nodig, want een afstandsbediening valt gemakkelijk te manipuleren als je van wanten weet. En dieven weten vaak van wanten.

Plaats dus een alarmsysteem dat elke onwelkome beweging detecteert, dat elke inbreker opmerkt zodra die de woning is binnengekomen, nadat hij je poort gemakkelijk heeft geopend.

Je kunt ook meteen een alarmsysteem op de poort installeren. Zo ben je altijd zeker dat je poort dicht is en dicht blijft voor onbevoegden.

Heb ik een alarmsysteem nodig bij een deur met meerpuntsvergrendeling?

Je hebt deuren geïnstalleerd met een meerpuntsvergrendeling? Die kosten vaak zo’n 3.000 euro. Tja, om je bezittingen te beveiligen doe je veel. Goede deuren zijn zeker van groot belang, maar houden ze inbrekers tegen? We moeten je teleurstellen, dat doen ze niet. Ook een deur uitgerust met een meerpuntsvergrendeling is niet bestand tegen de kracht van een koevoet.

Dus, heb ik een alarmsysteem nodig? Ja! Ook in dit geval. Met een koevoet geraakt een dief niet alleen binnen in minder dan een minuut, je deur is ook volledig beschadigd.

De oplossing? Met een deursensor van amper 45 euro maak je komaf met alle mogelijke dieven. Zodra de inbreker je woning is binnengedrongen, detecteert het alarmsysteem zijn aanwezigheid en beginnen de binnen- en buitensirenes te loeien. De inbreker weet niet hoe vlug hij zich uit de voeten moet maken.

Bij een geverifieerd alarm zorgt de alarmcentrale er bovendien voor dat de politie automatisch verwittigd wordt. Het resultaat? Jij kunt altijd op de beide oren slapen.

Heb ik een alarmsysteem nodig bij een beveiligd schuifraam?

Je hebt een schuifraam laten installeren. Niet zomaar een schuifraam, wel een schuifraam voorzien van blokkeerbalkjes. De verkoper heeft het je met de handen op het hart verzekerd: er komen geen inbrekers binnen, want het kleine houten balkje zorgt ervoor dat het schuifraam niet meer open kan. En dat voor de luttele prijs van 1.500 euro! Jij gerustgesteld natuurlijk. Helaas pindakaas!

Dus, heb ik een alarmsysteem nodig? Ja, ook hier. Want het duurt amper één minuut voordat de dief, met behulp van een eenvoudige ijzeren kapstok, het schuifraam open krijgt. Ook hier brengt een raamsensor van amper 45 euro dé oplossing. De dief klimt binnen, wordt opgemerkt door het alarmsysteem, de binnen- en buitensirene beginnen te loeien, de meldkamer wordt verwittigd

Heb ik een alarmsysteem nodig bij een lampje met timer?

Je denkt dat je dieven te slim af bent door af en toe een lampje te laten branden, ook als je niet thuis bent. Er is zelfs een timer aan verbonden zodat dat lampje af en toe aan- en uitgaat. Je lacht in je vuistje, want je denkt dat je slimmer bent dan de inbreker. Helaas, dieven zijn niet meer zo dom als Kwak en Boemel in de Jommeke-strips.

Dus, heb ik een alarmsysteem nodig? Ja, ook weer hier. Wees er maar zeker van dat een dief merkt dat er één lampje brandt terwijl al de rest uit staat. En dat er een regelmaat is in het aan- en uitgaan ervan. Een dief zal ook nooit over één nacht ijs lopen. Die bekijkt de dingen, die bereidt zijn zaakjes voor.

Dieven zijn gewiekst, ze hebben vooraf alles verkend en weten precies wie op welk uur thuis is. Zorg er dus voor dat het alarmsysteem altijd aanstaat. Ja, ook als je even over en weer naar de bakker gaat. Voorkomen is zoveel beter dan genezen.

Moraal van het verhaal: heb ik een alarmsysteem nodig? Ja!

Elke dag zijn er zo’n 200 inbraken in België. Zorg dat je niet het volgende slachtoffer bent. Dat kun je vermijden door ervoor te zorgen dat je woning voldoende beveiligd is. Dieven zijn niet dom, ze merken meteen welk huis beveiligd is en welk niet. En als ze moeten kiezen, dan kiezen ze voor het binnendringen van een onbeveiligd huis. Hoe zou je zelf zijn? Eigenlijk jammer voor je buren …

Waarom een alarmsysteem bij Wolf Security?

Omdat je voor een lage prijs – al vanaf 1 euro per maand – geniet van de volgende SuperService-voordelen:

  • Volledig gekeurde alarmcentrale, met alle toebehoren, bewegingssensoren, sirenes …
  • Professionele plaatsing door een erkend installateur
  • Jaarlijks onderhoud
  • Omniumverzekering op alle materialen die we hebben geplaatst
  • Batterijen en de vervanging ervan
  • Verbinding met een erkende meldkamer en politie
  • Dagelijkse test van het volledige systeem opgevolgd door Wolf Security
  • Dubbel beveiligde communicatie, zowel via internet, gsm, smartphoneapps

Hier lees je trouwens nog meer over de vijf meest voorkomende denkfouten die eigenaars maken. Zeker lezen, want je wordt er een pak slimmer van!

Meer info nodig?

Stel ons je vraag. We antwoorden zo vlug mogelijk.

Ook geïnteresseerd in deze blog?

Wat 2018 zo fantastisch maakte? Ons superteam!

 

© C’bon

 

Naar overzicht