sep

20

Je hebt een huis, je eigen stekje vol bezittingen die jij leuk vindt. Die zijn misschien niet zoveel waard als je ze uitdrukt in geld, maar het zijn wel spullen die jij een na een leuk vindt. En dat alleen al maakt ze meer dan waardevol. Dat je spullen zouden kunnen worden gestolen, beschouw je als een fabeltje. Je denkt: “Hier gebeurt toch niets”, “Hier valt niets te stelen”, “Ik heb toch niets in huis, geen dure auto en niet veel geld”, “Mijn buren zien en horen alles” …. Conclusie? Ik heb dus geen alarmsysteem nodig. Maar dat is zo dikwijls verkeerd gedacht. Maak kennis met de 5 meest voorkomende denkfouten die huiseigenaars maken als ze zich de vraag stellen: eenalarmsysteem, waarom heb ik dat nodig? Maak jij die denkfouten ook? Dan is het hoog tijd om die recht te zetten en je een alarmsysteem aan te schaffen.

Denkfouten bij de vraag: een alarmsysteem, waarom heb ik dat nodig?

1:  “We hebben een hond”

Veel huiseigenaren zeggen vol overtuiging: “Hier komen de dieven niet binnen, want we hebben een hond!” Even dikwijls horen we hen na een inbraak het volgende zeggen, maar dan met tranen in de ogen: “Nooit gedacht dat ze hier zouden binnenkomen, we hebben toch een hond!”. We weerleggen dit fabeltje graag. Inbrekers zijn niet bang voor honden, integendeel zelfs. Inbrekers zijn getraind op de aanwezigheid van dergelijke viervoeters en weten maar al te goed hoe ze een hond moeten uitschakelen. Je hond moet trouwens al lang blaffen voordat de buren hem horen én beseffen dat er iets aan de hand is. Al te dikwijls krijgt de hond geen kans om langdurig te blaffen. Et voilà, je hebt al een eerste antwoord op de vraag: een alarmsysteem, waarom heb ik dat nodig?

2: “We laten een lichtje branden”

Ook een lichtje laten branden is niet echt de meest aangewezen manier om inbrekers te slim af te zijn. Dieven zijn niet dom en zeker de professionele exemplaren niet. Zij merken dat alle gordijnen dicht zijn, en tegelijk zien ze ergens in een klein hoekje een klein lichtje branden. Zelfs de grootste domoor beseft dat de inwoners niet thuis zijn

3: “We hebben inbraakwerende ramen en deuren gestoken”

“Dieven kunnen nu niet meer binnen, want we hebben inbraakwerende ramen en deuren gestoken.” Toegegeven, inbraakwerende ramen en deuren hebben wel degelijk een vertragend effect op een mogelijke inbraak. Maar voor een inbreker maakt het echt niet uit of hij nu 5 of 10 minuten nodig heeft om je raam te forceren. Het zal hem worst wezen dat hij je mooie schuifraam volledig kapot maakt. Binnen raakt hij toch, wees daar maar zeker van. Zeg maar dag met het handje tegen je mooie bezittingen.

4: “Er zitten kleine bijkomende slotjes op ramen en deuren”

Je kent ze wel, je installeert kleine bijkomende slotjes die je vastschroeft in het raamkozijn. En wat is hun treksterkte? Ongeveer 20 kg? Zelfs het kleinste kind slaagt erin zo’n slotje stuk te trekken, dat houdt echt niemand tegen. Zeker geen doorgewinterde dieven.

5: “Wij hebben toch niets te stelen”

Dat kan kloppen. Maar een inbreker die bijvoorbeeld een iPad of 50 euro kan stelen is dikwijls al meer dan tevreden. Voor hem is dat een mooie buit want hij heeft 50 euro verdiend op 10 minuten. Het risico betrapt te worden is trouwens vrijwel nihil, want het huis is niet beveiligd met een alarmsysteem. En nu komen we eindelijk tot het enige correcte enige antwoord op de kernvraag: “Een alarmsysteem, waarom heb ik dat nodig?” Tiens, om je effectief te beschermen tegen inbraak natuurlijk én je waardevolle bezittingen veilig te stellen.

Alarmsysteem is het enige dat effectief helpt tegen inbraken

Het plan opvatten om een alarmsysteem te installeren is gelukkig géén denkfout. Want dat is inderdaad het enige effectieve middel tegen inbraken. Als een inbreker je woning betreedt, op welke manier dan ook, treedt er onmiddellijk een alarm in werking. In het slechtste geval graait de inbreker nog snel iets mee. Maar veel tijd heeft hij niet, want het komt er voor hem op aan zich zo vlug mogelijk weg te haasten van de plek waar hij zich bevindt. Door de luide binnensirene kan hij niets horen van buiten, en hij wéét dat de politie onderweg is.

Wolf Security biedt efficiënte en betaalbare alarmsystemen aan

Laat Wolf Security je helpen. Want niets is pijnlijker dan een diefstal. Er worden niet alleen materiële zaken gestolen, maar ook een deel van jezelf. Zo voelt het toch aan. De psychologische gevolgen van een inbraak zijn groot en zwaar. Bescherm dus je woning, je bezittingen én je mentale rust en schaf jezelf een alarmsysteem aan. Dat kan je doen via de volgende eenvoudige stappen:

  1. Ga naar WolfSecurity.be
  2. Druk op Contact
  3. Vul je gegevens in
  4. Krijg bezoek van onze veiligheidsadviseur, die jou een voorstel op maat opmaakt
  5. Onze professionals beveiligen jouw eigendom volledig
Vragen bij ons aanbod alarmsystemen?

Neem gerust contact met ons op. We helpen graag.

 

© C’bon

 

Naar overzicht